Zeytinyağının kendine özgü tadı, kokusu, rengi ve aroması vardır. Bu özelliklerin kaybolmasına sebebiyet vermemek için zeytinyağını güneş ışığı almayan, serin, nemli olmayan, kuru ve karanlık alanlarda, ağzı kapalı olarak muhafaza etmek gerekir.
Güneş ışığı alan yerlerde zeytinyağını muhafaza etmek, tadının acılaşmasına neden olur. Zeytinyağı bu sebepten dolayı karanlık, güneş ışığı almayan yerde saklanmalıdır.
Sıcak ortamlarda zeytinyağını muhafaza etmek ise, asit oranını artırır, yapısını bozar, kokusunun ve tadının bozulmasına sebebiyet verir. Bu nedenle serin yerde saklanmalıdır. Kalorifer ve soba gibi ısı veren yerlerde bulundurulmamalıdır. Kiler ya da dolapta yaklaşık 18°C de muhafaza edilmesi tavsiye edilir. Zeytinyağı, bileşimindeki gliseridler nedeniyle 0 ile 6°C’lerde donar ve bu yüzden buzdolabında saklanması önerilmez. Ayrıca, buzdolabına konulan zeytinyağı şişesinin kapağında buğulanma nedeniyle oluşan su damlacıkları yağın üzerine damlar ve bu da yağın lezzetinin bozulmasına, acılaşmasına neden olur.
Zeytinyağı mutlaka ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Ağzı açık olarak saklanan zeytinyağı, hava ile temas edeceği için oksidasyona uğrar bu da yağın ekşimesine, tadını bozmasına neden olur.